The struggle is real!

Den siste tiden har tallene og engasjementet på Instagram dalt veldig. I begynnelsen tenkte jeg at årsaken var at det er ferie og sommer. Jeg har vært mindre aktiv selv og har tenkt at det gjaldt for de fleste. Når man driver med Instagram som hobby og jobb, blir man fort opptatt av engasjementet rundt egen konto. Jeg bruker i gjennomsnitt 3 timer om dagen, så likes og følgere har fått en betydning. Kall det gjerne «betaling» for jobben. Misforstå meg rett, jeg tåler at ikke alle bildene får tusenvis av likes – det er en del av gamet. De siste ukene har tallene mine vært elendige og jeg har mistet flere følgere enn jeg har fått. Jeg har forsøkt å være aktiv selv, men til ingen nytte. Det er vanlig å miste følgere, men som regel merker man det ikke fordi flere nye strømmer til. På ett bilde pleier jeg å få alt fra 15-350 nye følgere, på de siste 10 bildene mine har jeg fått ca. 10. En oppsummering på de to siste dagene er: Jeg hadde 65.174 følgere nå har jeg 65.083. Den siste uken nå er snittet mitt -9. Jeg har vært så utrolig stresset, sett igjennom egne bilder og nesten hatt vondt i magen. Jeg kjente at selvtilliten fikk seg en liten knekk, som den følelsen du får når du går fresh inn til frisøren, får på deg kappa og ser deg i speilet.

Shadowbanned!

I dag fant jeg ut hva som har skjedd med kontoen min, jeg er «shadowbanned». Dette er et uttrykk jeg har hørt og lest litt om tidligere, men jeg kan ikke mye om det. Hvordan jeg fant det ut? Jeg la ut et bilde i dag tidlig med hashtags. Så sjekket jeg taggene og bildet mitt var ikke synlig på noen av de. Da var det rett inn på google og lese om fenomenet. Der kunne jeg lese meg frem til hvordan man oppdager det, og hva man må gjøre. Det som skjer er at kontoen mister synlighet, bildene kommer ikke opp på tagger og engasjementet faller. Det var en liten lettelse at folk ikke nødvendigvis er drittlei meg, stylingen min eller bildene mine. Så kom sjokket – det er ingen spesiell grunn eller årsak til at dette skjer og det beste rådet er å ta en pause. Pause fra Instagram ja, pause fra mitt sosiale liv og internett venninner. Ha,ha:) Skjønner at det ikke er så enkelt for folk å forstå hvordan det er og jeg høres nok litt rar ut. Men det er som et lite eget univers der inne, vi er en gjeng med interiørglade jenter. Jeg blir mobbet av venninnene mine etter følgende utsagn: «Jeg så det var fint vær på instagram»:) Trenger ikke YR jeg. Ha,ha! Når man er Shadowbanned er anbefalingen å ta fullstendig pause fra appen generelt. Så jeg får ikke sett bilder eller kommentert hos andre heller. Det blir nok en tung vei å komme tilbake og nå ut med bildene mine, men det tyngste blir å ikke få med seg andres bilder. Det aller fineste med Instagram for meg er alle menneskene og vennskapene jeg har fått, og jeg håper dere vil følge meg her inne på bloggen:)

 

12 thoughts on “The struggle is real!

 1. Pippa says:

  Åneii!! Hva skal insta være uten carlberghome sin fredags dans og kule storyes, og inspo til tusen i feeden??!! Håper ikke denne pausen er for lang, da. Men skal følge med på bloggen ?❤️❤️

 2. Regine says:

  Kjekt at du har ein blogg du kan oppdatere på imens du tar pause fra insta,
  håper det ordner seg!!
  Eg går bare ned og ned i følgere på insta uansett kva eg gjør,
  men poster bare likevel og hååper at det snart snur 🙂

  Ønsker deg ein fin dag!!

Legg igjen en kommentar